Aynı amaç ve davaya, aynı hedef ve sevdaya, aynı prensiplere ve harekete veya cemaate bağlı olan insanların bir vücudun azaları gibi bir merkez ve düşünce etrafında organize olmalarına teşkilat, bu teşkilatın amaç ve prensipleri etrafında gerekli görülen yerlerde ve alanlarda örgütlenmesine de teşkilatlanma denir.
Halk arasında kurulan cemiyetlere, derneklere, vakıflara, partilere ve bir merkezden yönetilen adı şanı belli topluluklara ve cemaatlere de teşkilat veya hareket denilir.
Bir teşkilatın amaç ve hedefleri, sistem ve prensipleri ekseninde bir araya gelen belirli bir ismi, başkanı, yönetimi, üyeleri, taraftarları vardır. Belli bir merkez tarafından örgütlenip bir yönetim anlayışıyla organize olan bu topluluklar da teşkilattır.
Kısaca; insanların bir gaye etrafında, bir hedef doğrultusunda bir araya gelerek belli bir amaca yönelmeleriyle meydana getirdikleri topluluğa teşkilat denir.
Teşkilatçılık etrafında toplanılan gaye ve hedefleri hayat tarzı olarak kabul etmek, özümsemek ve dava bilmektir.
Bir hedefi, ideolojisi, davası olan, kimler ile yola çıktığını, nereye gittiğini bilen, bu yola kendini adayan fedakar, cefakar ve Hesabi Değil HASBİ insanlara teşkilatçı denir.
İyi niyet Sermayemiz olacak ve iyilik ve iyiler kazanacak, Kalplerimizin ayarını Allah’ın rızasına ayarlayacağız.
Uşak Fetih gençlik Merkezi
Bir Grubun Değil,Bir Duruşun Adresi